Cursusdata

De data van 2021 zijn bekend:

Zeil Instructeurs cursus (16 jaar en ouder):

  • EigenZeilVaardigheidsWeek (EZVW): Geannuleerd 16 - 23 oktober 2021
  • ZI didactisch weekend (ZI): 22 - 24 mei 2021 (in aangepaste vorm)

Jongerenweken (11 t/m 15 jaar):

  • Week 2: 24 - 30 juli 2021 (wachtlijst van toepassing)
  • Week 3: 31 juli -  6 augustus 2021 (wachtlijst van toepassing)
  • Week 4: 7 - 13 augustus 2021 (wachtlijst van toepassing)
  • Week 5: 14 - 20 augustus 2021 (wachtlijst van toepassing)

Ouderenweken (16 jaar en ouder):

  • Week 1: 17 - 23 juli 2021 (wachtlijst van toepassing)
  • Week 6: 21 - 27 augustus 2021 (wachtlijst van toepassing)

Tot dan!

CWO Kielboot 1

Bij Kielboot 1 leer je de basisvaardigheden van het zeilen: hijsen en strijken, koersvaren, goede zeilstanden, overstag gaan, gijpen, schiemannen en (onder begeleiding) aanleggen op hogerwal. Hier wordt de basis gelegd voor je verdere zeilcarrière.

CWO Kielboot 2

Bij het programma van Kielboot 2 gaan we een stapje verder. Je gaat dieper in op manoeuvres zoals een zelfstandige aanleg op hogerwal en een man-over-boord manoeuvre. Natuurlijk duiken we ook iets dieper in de theorie. Belangrijk is dat je door herhaling en oefening ervaring krijgt in het zeilen.

Voor dit diploma moet je ook een buitenboordmotor kunnen bedienen. Omdat je dit van de wet pas vanaf 12 jaar mag, is het pas vanaf je 12e mogelijk dit diploma te behalen. Echter kun je tot je 12e verjaardag wel vast deelnemen aan deze cursus, om alvast alle zeiltechnische handelingen te kunnen behalen.

CWO Kielboot 3

Het Kielboot 3 programma is gericht op het zelfstandig varen. We perfectioneren alle vaardigheden van Kielboot 1 en 2. Verder is bij Kielboot 3 de organisatie aan boord een aandachtspunt. Je moet weten hoe je moet handelen in situaties zoals aanleggen aan lagerwal en ankeren op openwater. Wanneer je aan alle eisen van dit niveau voldoet kun je zelfstandig varen en weer aanleggen.

Voor dit diploma moet je ook een buitenboordmotor kunnen bedienen. Omdat je dit van de wet pas vanaf 12 jaar mag, is het pas vanaf je 12e mogelijk dit diploma te behalen. Echter kun je tot je 12e verjaardag wel vast deelnemen aan deze cursus, om alvast alle zeiltechnische handelingen te kunnen behalen.

EZVW

De Eigenzeilvaardigheidsweek (EZVW) wordt in de meivakantie gehouden. Het is de bedoeling dat je je zowel voor de EZVW inschrijft, als ook voor het Didactisch weekend. Samen vormen deze twee cursussen de instructeurs opleiding. Tijdens deze week wordt er les gegeven op Kielboot 4 niveau. Op de eerste cursusdag zal er worden gekeken of je voldoet aan de eisen van Kielboot 3. Mocht de kennis zijn weggezakt dan herhalen we in een paar dagen de theorie- en praktijkeisen van dit niveau en ga je daarna trainen voor Kielboot 4. 
Voor deze week is een Kielboot 3 diploma verplicht en moet je minimaal 16 jaar of ouder zijn. Deze week is onderdeel van het programma om zeilinstructeur te worden.

 

Let op: De EZVW en de ZI didactische cursus zijn twee aparte cursussen!

ZI didactisch weekend

Zeilinstructeur worden? Ook dat kan bij ons! 

Ben je 16 jaar of ouder en bezit je minimaal Kielboot 3? Dan ben je van harte welkom! 

Allereerst zul je de Eigenzeilvaardigheidsweek volgen om je zeilvaardigheid op Kielboot 4 niveau te brengen. Verder moet je deelnemen aan het didactische weekend. Tijdens dit weekend zul je kennismaken met het lesgeven aan cursisten. Er is geen man-over-boord als je je Kielboot 4 niet direct haalt. De zomer waarin je deel hebt genomen aan de Eigenzeilvaardigheidsweek kun je al bij ons lesgeven, mits je wel bent geslaagd voor de didactische vaardigheden.

Na het ZI didactisch weekend ben je ZI-2 instructeur. 

 

Let op: De EZVW en de ZI didactische cursus zijn twee aparte cursussen!

Inschrijven 2021

 


ZI: 22 - 24 mei

Week 1 (16+): 17 - 23 juli (wachtlijst)
Week 2: 24 - 30 juli (wachtlijst)
Week 3: 31 juli - 6 augustus (wachtlijst)
Week 4: 7 - 13 augustus (wachtlijst)
Week 5: 14 - 20 augustus (wachtlijst)
Week 6 (16+): 21 - 27 augustus (wachtlijst)

EZVW: 16 - 23 oktober

Inschrijven kan per 1 januari 2021